Καλώς ήλθατε στο Parkour.GR !

Μία πλήρης πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν την τέχνη μας. Εάν είναι η πρώτη σας επίσκεψη μπορείτε να ξεκινήσετε από τα επιλεγμένα μας άρθρα.
Κοινότητες και Ομάδες στον Ελλαδικό χώρο

Είμαστε πολύ περήφανοι που η ελληνική κοινότητα Parkour έχει μεγαλώσει τόσο και τα τελευταία χρόνια έχουν σχηματιστεί ομάδες και κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον του κοινού να ασχοληθεί με το Parkour και να βρει άτομα να το βοηθήσουν στα πρώτα του βήματα είναι πολύ ανεβασμένο. Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές ομάδες να μπορούν να παρουσιάσουν πολύ αξιόλογη...

Read more...
A Call To Arms / Στα όπλα

Πότε ένα traversing 30 μέτρων, με ένα παιδί να κρέμεται από την πλάτη σου έγινε λιγότερο σημαντικό από ένα άλμα 5 μέτρων μεταξύ δύο υπόστεγων με προσγείωση σε άμμο;

 

Δεν δίνω δεκάρα για τα...

Read more...

Video of the week

Freezerunning με τον Jason Paul στη Βόρεια Κίνα!

Ο Γερμανός Jason Paul φορά τα πιο ζεστά του ρούχα και σε ρόλο Mr.Freeze κάνει παγωμένο freerunning στην πιο ψυχρή πόλη του κόσμου.

 

Πρόσφατα τον είδαμε να εμπνέεται από τον Jackie Chan και να τρέχει για να προλάβει την πτήση του στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, ο Γερμανός αθλητής μετέτρεψε έναν από τους μεγαλύτερους επιβατικούς σταθμούς της Ευρώπης στο δικό του urban playground.

 

Τώρα ο 23χρονος Γερμανός freerunner, Jason Paul, μεταφέρεται από τη γενέτειρά του στο παγωμένο σκηνικό της Βόρειας Κίνας για ένα εντυπωσιακό freezerunningproject. Με λίγα λόγια μιας και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, ο Jason Paul έφερε τα skills του στη βόρεια Κινέζικη πόλη Χαρμπίν μετατρέποντας το freerunning σε freezerunning! Φορώντας τα πιο ζεστά ρούχα και καρφιά στα παπούτσια του, ο Mr. Freeze κάνει slide και «πετάει» πάνω από μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με τη Σιβηρία, αντιμετωπίζοντας θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -25°C.

 

 

Και γιατί διάλεξε αυτή την πόλη; Επειδή φιλοξενεί ένα από τα πιο cool φεστιβάλ στη Γη: Κάθε χρόνο, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μαζεύονται στην Χαρμπίν για να δημιουργήσουν μια ολόκληρη πόλη -με παλάτια και γλυπτά- από τεράστια κομμάτια πάγου. Ένα πραγματικό βασίλειο για τον profreerunner, Jason Paul. Τη νύχτα, η Χαρμπίν ξαναζωντανεύει κάτω από ένα πολύ διαφορετικό φως. Η καλύτερη αφορμή για να βγάλει ο Jason ένα special night run!

 

«Είχα δει εντυπωσιακές εικόνες από το Χαρμπίν στο Διαδίκτυο», εξηγεί ο Γερμανός αθλητής. «Ένα απίθανο playground για κάθε freerunner. Δεν είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω τη μοναδική αυτή πόλη μόνο ως ένα ωραίο σκηνικό για εντυπωσιακές εικόνες. Η ιδέα ήταν να πάω το freerunning στο επόμενο επίπεδο, δείχνοντας τρικ και χορογραφίες που μπορούν να γίνουν μόνο στον πάγο.»

 

 

 

Παρακολουθήστε εδώ το συναρπαστικό βίντεο:

http://www.redbull.com/gr/el/adventure/stories/1331845702453/jason-paul-freezerunning-harbin-kina

 

comments
 parkour.GR fan page